تأثیر فناوری بر ادبیات ماهیت آن را تغییر داده است. در دوران کلاسیک ادبیات به شکل اصلی خود بود. اما پیشرفت تکنولوژی تمام ابعاد ادبیات را نیز تحت تاثیر قرار داده است. دانستن ارتباط بین ادبیات و تکنولوژی مدرن شایسته است. فن آوری مدرن روش های زندگی ما را از بسیاری جهات تغییر داده است. درک، تفکر و تحلیل ما در پارادایم مدرنیته تغییر کرده است.
رفتار اجتماعی همیشه با ارتباط متقابل شکوفا می شود. وسایل ارتباطی مدرن دسترسی ما را نیز بسیار آسان و مقرون به صرفه کرده است. سیل اطلاعات و سازماندهی آن یک چالش بزرگ در حوزه ادبیات است. اینترنت جامعه ما را متحول کرده است. هر لحظه که می گذرد محتوای اینترنت را جمع می کند. سازندگان محتوا به ایجاد و آپلود محتوای تازه خود در وب ادامه می دهند.
اشتباه نخواهد بود اگر بگوییم فناوری مدرن رفتار و ترجیحات اجتماعی ما را تغییر داده است. وقتی از ادبیات صحبت می کنیم، تفاوت زیادی بین مطالب چاپی و مطالب آنلاین وجود دارد. زندگی بسیار سریع است و همه می خواهند جلوتر بروند. مردم ترجیح می دهند از مطالب آنلاین به دلیل دسترسی سریع و آسان آن استفاده کنند. اینترنت امکان دسترسی به بسیاری از منابع ادبی را بدون هزینه فراهم کرد.
رسانه های الکترونیکی ادبیات را متحول کرده است. بیشتر و بیشتر مردم دوست دارند به سراغ منابع صوتی و تصویری بروند. کتاب های الکترونیکی، فیلم ها، سینماها، پادکست ها، رسانه های اجتماعی و یوتیوب ابعاد ادبیات را به شدت تغییر داده اند.
ظهور ارتباطات دیجیتال
تحول قابل توجهی در ارتباطات در جهان ادبیات در قرن گذشته رخ داد. تاریخ قرن بیستم در قالب فناوری اطلاعات و ارتباطات ساخته شد. سواد به بالاترین حد خود در ۱۰۰ سال گذشته رسیده است. زمانی که قرن بیستم شروع شد، عموماً تصور میشد که سواد فقط در ایالات متحده آمریکا و اروپای غربی سرچشمه میگیرد، بهویژه که ایالات متحده کشوری قوی با جمعیت تحصیلکرده گسترده بود. اما جنگ جهانی اول و انقلاب صنعتی باعث افزایش قابل توجه سواد در میان کل جمعیت شد.
تأثیر فناوری بر ادبیات
مدرنیته در را برای خواندن انواع مختلف ادبیات باز کرده است. اینترنت به گسترش ژانر ادبیات و افزایش محبوبیت آن کمک کرده است. زیرا مردم اکنون می توانند از سراسر جهان کتاب بخرند. این به خودی خود به دنیای ادبی و ادبیات کمک کرده است، به ویژه، زیرا تعداد افراد کتابخوان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
فناوری تقریباً همه ژانرهای ادبیات را تحت تأثیر قرار داده است. در گذشته، نویسندگان قبل از نوشتن مطلبی در مورد موضوعی خاص، باید مدت ها تلاش و تحقیق می کردند، اما اکنون رقابت بین نویسندگان شدید است. نوشتن یک داستان خوب ساده تر و آسان تر شده است. فناوری ادبیات را در دسترستر و یادگیری و آموزش آسانتر کرده است.
آنچه در آینده در انتظار ادبیات است
هیچ کس نمی تواند تأثیر فناوری بر ادبیات را نادیده بگیرد. جامعه را به گونهای تغییر خواهد داد که ما حتی تصورش را هم نمیکردیم، اما همچنان این قدرت را داریم که آن را تغییر دهیم و آنچه را که میخواهیم در آن قرار دهیم. این چیزی است که برای خوب و بد به آینده منتقل می شود. فناوری ادبیات را تغییر میدهد، اما کتابهایی را نیز خلق میکند که حتی نمیتوانیم تصورشان را هم بکنیم.
جالب است که ببینیم امروز چه چیزی تولید می شود و ببینیم در آینده با فناوری چه چیزی تولید خواهد شد. نحوه نگارش رمان ها و انواع کتاب های تولید شده با سرعت نگران کننده ای در حال تغییر است و پیش بینی اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد دشوار است.
نتیجه
وقتی به برخی از تغییرات عمده در ادبیات فکر می کنید، آنهایی که بیش از همه برجسته می شوند، معرفی ماشین تحریر برقی به بچه های مدرسه و دنیای دیجیتال است. ماشین تحریر برقی تأثیر قابل توجهی در نوشتن داشت، زیرا متن را میتوان بر روی رایانه تایپ کرد و در این مرحله، رایانهها بسیار نادر بودند، اگر نمیتوانستید یکی از آنها را بخرید، بسیار عقب بودید. یادم میآید که برادرم اولین فصل ما در دبیرستان را روی ماشین تحریر برقی قدیمیتر تایپ میکرد. برای ما تکان دهنده بود که این کار کاملا فراتر از انتظارات ما کار می کرد. به معنای واقعی کلمه شگفت انگیز بود که ما کل این داستان را بدون یک خطا تایپ کردیم.
اما اکنون ظهور تکنولوژی مدرن، حوزه ادبیات را نیز به شدت تغییر داده است. جریان اطلاعات بسیار سریع و کارآمد است. راه های ارتباطی مدرن وسایل سرگرمی ما را تغییر داده است که به راحتی در دسترس و مقرون به صرفه هستند. این یک بحث رایج است که تماشای فیلم از خواندن کتاب ارزشمندتر است. اما این برای همه صادق نیست، دوستداران کتاب هنوز از کتاب های چاپ شده لذت می برند. بنابراین، این یک موضوع انتخاب و ترجیح شخصی است. از سوی دیگر، نوآوری سریع در ارتباطات یک چالش بزرگ برای افرادی است که سلیقه کلاسیک ادبیات را دارند.